tisdag 3 september 2013

Coolt Gant! #Obamakommerpåbesök

Han har 600 personer med sig på sitt besök, vi har 2000 poliser i tjänst under det dygn han är här och vi betalar 24 miljoner kronor för detta korta besök på 24 timmar. Fyra politiker åker ut till Arlanda och möter upp, Annie Lööv, Carl Bildt, Jan Björklund och Göran Hägglund och arméns musikkår...skulle varit coolare med några av våra duktiga musiker tycker jag! Lite kul kan vi väl ha!?

Welcome to Sweden Mr President! 

På Regeringskansliet är dom (nog...) lite stressade inför besöket, på Regeringen.se stod det i dag att president Barack Obama anlände redan i förmiddags till Stockholm-Arlanda flygplats.

Men det stämde naturligtvis inte eftersom det är först i morgon som Air Force One landar...underbart för den som publicerade det inlägget...


Över 100 utländska journalister checkar imorgon in på Mariott Hotel i Stockholm för att bevaka Obamas besök. På deras rum välkomnas dom av varsin iPad med svenska företaget Magines förinstallerade tv-app där dom kan följa tv-sändningarna direkt. Magine är det svenska bolaget som har lanserat en tv-app. En jättetrevlig idé förutom att journalisterna bara får låna paddorna...undrar hur det ska kontrolleras? Dåligt tycker jag...antingen "all in" eller "not at all" tycker jag.

Nä, coolast på att utnyttja Mr Presidents besök rätt måste vara Gant. När Obama åker in mot Stockholm från Arlanda i morgon hälsas han välkommen av storbildstavlor strategiskt placerade på vägen. Under hela statsbesöket sitter tre vepor på totalt 244 kvm uppsatta i riktning till och från Arlanda. Två storbildstavlor är placerade i riktning från Arlanda mot Stockholm med budskapet "Welcome to Sweden Mr President". En vepa är placerad i riktning från Stockholm mot Arlanda och där lyder texten "Goodbye Mr President – Hope to see you soon".

Det är sällan jag använder utropstecken, särskilt i rubriker, men idag kunde jag inte låta bli.

Coolt Gant!
 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar