tisdag 2 april 2013

Nerdy by Nerds

Jag gillar när vissa bara gör det dom tror på. Jag är dessutom ganska säker på att vi har ett nytt svenskt coolt varumärke på G. Nerdy by Nerds gör jeans. Uppstart Malmö/Tillväxt Malmö tror på dom, bara det är coolt för då får dom hjälp med finansiering. Företaget drivs av tre barndomsvänner och heter Marappo. Tillverkningen ska ske i Malmö, dom har köpt in symaskiner, lagt timmar på att sprätta gamla jeans för att förstå hur dom är uppbyggda och snart ska det anställas sömmerskor.

Affärsidén är enkel: tillverka jeans på hemmaplan. Alltså svenska jeans av svenska killar. Tre killar som träffades på gymnasiet. En av killarna står för tillverkningen, det tar ca fem timmar för honom att sy ett par jeans. Det beror på att han måste flytta sig mellan olika symaskiner, i framtiden när dom får råd att vara effektivare kommer det ta 1-1,5 timme. En tanke dom har är att en webbkamera ska låta dig följa produktionen av dina jeans. Redan idag har jeansen ett chip som berättar när dom tillverkades och av vem.

1000 par jeans per år kommer produceras och dom kommer kosta ca 1500 - 2500 per par. Till att börja med blir det bara killjeans men planer för tjejmodeller finns. 

Det ska bli spännande att följa Nerdy by Nerds! Definitivt aspiranter för "coola varumärken" hos mig.

Är förresten så nöjd med mitt yoga pass idag! Planerar ett på fredag morgon igen.

Och så en bild från en av dom två soliga dagarna vi hade på vår Österrike-vecka. Vackert.


Sov gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar