tisdag 25 september 2012

Veckans snackis?

"Jag tycker också att om man försöker bädda in hela världen i jämlikhet, fluff och kaniner och gör allt tillrättalagt så kommer barn aldrig att kunna hantera att det är ganska komplext och komplicerat att vara människa." Detta säger Kati Hoflin, verksamhetschef på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Hon är glad över att Tintin blir kvar i hyllorna. Det är jag också! År 2012 är vi väl smartare och sundare än att börja plocka bort våra fina klassiska sagor och sagofigurer? Eller som Herman Lindqvist säger; "få klassiker kvar om allt ska vara lämpligt". Tack och lov för att vi "vanliga" också har möjlighet att säga vad vi tycker med hjälp av Facebook, Twitter, Youtube mm. Utan dessa medier är jag osäker på om Tintin hade varit kvar på hyllorna i morgon...sök gärna på Youtube efter filmen som gjordes idag "Kulturhuset avrättar Tintin"...

Frågan är då om Tintin blir dagens/veckans snackis eller om det blev dagens försäljningsstart av Lindex Missoni? Oj vad Lindex har marknadsfört sitt senaste designsamarbete! Utomhus och TV har synts mest. Själv så är jag inte så förtjust i Missoni men det vågar man väl knappt säga i dessa Missonitider;-) Jag är inte förtjust i mönstret och inte heller i hysterin när alla ska ha...det känns som det "nya Odd Molly". För vi kommer ju alla ihåg Odd Molly koftan som "alla" köpte, gärna i minst tre färger;-). Missförstå mig inte nu bara, jag älskar designsammarbeten som Lindex Missoni. Det är klockrena samarbeten som växer fram hela tiden, HM, Indiska osv. Sååå coola kampanjer som skapar så mycket snack och business men också gör massor för varumärkena som är inblandade. Att 10% av all försäljning av Lindex Missoni går till bröstcancerforskningen är bara ännu coolare. Men jag kommer inte bära en massa Missoni, lika lite som jag någonsin ägt en Odd Molly kofta.

Vem vinner "veckans snackis"?

2 kommentarer:

  1. Tror Tintin gör det, inte alla som har förstått att det är avblåst. Lindex gör en god sak men tyvärr associerar jag mönstret till migrän (har aura med zig-zag mönster innan huvudvärken kommer)

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar! Håller helt med:-)

    SvaraRadera