måndag 5 mars 2012

Den 13 februari 2010Den 13 februari 2010 brann våra vänners hus och hem sedan 1989 ner till grunden. Det var en lördagsnatt mitt på Österlen i värsta snöstormen som hus, stall, bil, alla fåren, katten och alla minnen försvann i branden. Niclas och Eva kunde bara stå och se på när brandmännen försökte släcka branden.


Det är omöjligt att förstå hur det är när allt man äger och har går upp i rök på bara ett par timmar. Niclas och Eva hade hela sitt liv i sitt hus och stall, det var inte "bara" deras boende utan också deras företag som brann ner. 


I lördags, lite drygt två år senare, var det vernissage i Sillaröd. Idag står ett underbart nybyggt hus och stall med en liten gårdsbutik färdigt. Inte ett spår efter förödelsen vintern 2010 finns kvar. På utsidan i alla fall. Det har varit en tuff resa med boende i lägenhet i Hörby samtidigt som företaget skulle räddas, huset skulle byggas upp, möbler, kläder, bil skulle handlas. Ja, allt från tandborste till tallrikar till lakan till allt som vi tar för givet - och tak över huvudet. 


Det var med stor stor glädje som vi (och över 100 andra) nu fick komma och se hur fint det har blivit och framför allt hur glada våra vänner är igen. Men vilket jobb som ligger bakom, det är svårt (läs: omöjligt) att föreställa sig.  


Niclas är en väldigt duktig fotograf. Mängder av hans foton försvann i branden, alla minnen man har efter ett antal år i livet. Allt är borta...när Niclas stod och såg sitt hem brinna ner den där natten upptäckte han sin kamera i fickan på det enda klädesplagg han hade kvar. Det blev en utställning med mycket gripande bilder som vi fick se i lördags... 
 En lång resa börjar gå mot sitt slut och avslutas
med vernissage, Niclas fotograf
Jag vet inte hur många år Eva har
drivit Havängsprodukter, nu med en
jättefin gårdsbutik
 Sanna har tillbringat några fina
somrar hos Niclas och Eva, hon
älskar fortfarande sitt Österlen <3
Goda marmelader, geleer och senapssorter...
Nya "Nickebo" är på plats,
såååå fiiint!

Stort lycka till Eva och Niclas! Vi ser fram emot några mysiga sommarkvällar i Sillaröd i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar