torsdag 27 oktober 2011

Vad är det perfekta?

Tänk så mycket vi tjejer (kanske killar också för den delen?) lägger tid på att fundera på (älta?) saker som egentligen är helt onödiga. Vi tror ofta att vi är ensamma om våra känslor och tankar om livet, kärleken, barnen, familjen, vännerna och allt det andra, ibland tror vi till och med att vi har det mycket sämre än alla andra...men så pratar vi med någon fin väninna och så förstår vi att "alla" har samma tankar och känslor. Ingen har det perfekta förhållandet till man, barn, jobb, vänner...och då, då känns det så otroligt skönt, när man inser det. För då kan man gå hem och känna att man är rätt så normal ändå och genast blir livet lite lättare. Kanske är det till och med så att det perfekta är det vi alla har, att det går lite upp och lite ner så att vi får tänka till, diskutera och älta lite emellanåt. Hur kul hade det varit att få blommor av sin man varenda dag, att alltid le mot varandra med kärlek, att aldrig diskutera, att alltid tycka lika, att alltid älska sin tonåringar, att alltid ha obegränsade resurser och tid över...


Det är så viktigt att man pratar med varandra. Att det är okej att säga att man inte älskar allt hos sin familj eller hos sig själv eller på jobbet. Det är okej att inte vara 100% nöjd och perfekt. Alla känner sig emellanåt som världens sämsta mamma eller fru men förhoppningsvis känner vi lika ofta eller oftare att vi är jävligt bra! Det är inte ett nederlag att ha problem i livet, det är ju det som är livet! Det som gör det så skönt att leva när man löst ett eller annat problem eller övervunnit en motgång.


Själv så håller jag på att bryta ihop över trädgården som aldrig blir klar vilket innebär att minst en, men oftast några, gubbar utanför fönstret hela dagarna. Eftersom jag är mycket hemma just nu går det mig faktiskt på nerverna. För er som varit här så vet ni att vårt hus har många fönster från golv till tak och ett stort fönsterparti rakt ut i trädgården. Det roliga är att man vet inte heller riktigt var dom befinner sig, dom kan mycket väl sitta och fika i vår frukosthörna, fibbla med något på baksidan, eller framsidan, eller någon annan sida av trädgården...Nästa bekymmer blir att inreda vår 1000 kvm stora trädgård i trä och sten...det är stora ytor, det blåser ofta storm här och det är mycket grått och svart...alla tips är välkomna! Fast det ska bli kul också så klart!
 Plåten på plats!
(något trist bild men så har vädret varit här idag)

God natt och sov gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar