fredag 30 december 2011

Sihanoukville, Serendipity beach

Första dagen i Sihanoukville på stranden i Kambodja. Så härligt att hoppa i det varma havet, sitta vid strandkanten med en kall Cambodia öl och en bra bok. Tredje boken sen Köpenhamn...det lilla stället på stranden där vi bor för 25 dollar natten är litet, 15 små bungalows, bar och restaurang. Precis vad vi gillar, trevlig personal och på kvällen byts solsängarna ut mot bord med levande ljus. Här är många backpackers som blandas med försäljare (mest frukt, solglasögon och armband i garn), enbenta tiggare (minskador) och tanter som ger massage, pedikyr osv. Manikyr och pedikyr kostade mig 6 dollar så nu har jag fina fötter och rosa tånaglar.

Resan med buss från Phnom Penh var enkel, bussen var bekväm med ac och stannade en gång på vägen. Det tog lite väl lång tid att ta sig ut ur PP kanske. Istället för 4,5 timmar ska man nog räkna 6 timmar för att inte bli besviken. Kommer man på kvällen är det rätt skönt att ha ett rum bokat, det är varmt, mörkt och man vill bara slänga av sig och gå ut på stranden. Glöm inte äta innan ni åker från PP...

Här är lagom med folk, en mysig strandpromenad med massor av småställen längs havet, musik spelas hela dagen och natten. Båtarna från den lille piren ut till småöarna går hela dagen. Efter nyår ger vi oss nog ut på Bamboo eller Monkey island några dagar.

Om man tröttnat på Thailand är detta ett kanonalternativ, betydligt mindre turister, inga thaitjejer som bjuder ut sig och lite billigare. Ganska likt på många sätt, men mer avslappnat, ingen turisthets. Asien är Asien trots allt. Livet barfota, i bikini och linne mitt i vintern är verkligen lyx!

Gott slut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar