tisdag 29 mars 2011

Del 3 - vår trädgård växer fram

För ett litet tag sen pratade jag om vår trädgård som inte är annat än ett grustag... vi byggde vårt hus och ett stort träddäck på 200 kvm där vi levde hela förra sommaren. Tack vare en kommun som tar oerhört lång tid på sig så hann vi inte göra resten av trädgården förra sommaren men nu är det dags!


Vi har en god vän som dessutom är en riktigt duktig arkitekt, han heter Mikael Wikeborg och har ritat flera fina hus i den skånska regionen, flera har prisats på olika sätt. Micke har hjälpt oss med en del detaljer på vårt hus och nu har han ritat vår trädgård. Den blir helt i sten och trä...precis, ni läste rätt, ingen gräsmatta.


Så här såg det ut för ett par veckor sedan när jag skrev senaste inlägget om vår trädgård...
Nu har vi kommit ett litet steg på vägen och fått all grus på plats så att trädgården nästan är på den nivå den ska. Vi hade tagit bort all jord när vi byggde för att slippa för mycket lera så nu har vi fyllt på. Bara detta lilla känns helt fantastiskt.

På baksidan har vi denna lilla "ruta" där vi ska ha någon form av spa eller pool...efter helgens bravader skulle jag gärna ha en nedgrävd "spabubbeltunna" att ligga i på kvällarna...
Nästa steg (om jag förstått det hela rätt) blir att bygga muren och planket. Det blir en vit mur med trädetaljer på två sidor och svart plank mot de två sidor där vi har grannar. På dom två andra sidorna har vi helt öppet landskap, jättehärligt!


På torsdag börjar vi med muren och planken...målet är att allt sa bli klart till Christopher´s student den 9 juni...heja heja oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar