torsdag 17 februari 2011

Morgan Alling och Mia Törnblom
Gårdagens 4Good seminarium i Malmö var riktigt bra! På scen stod Morgan Alling och Mia Törnblom. Två fantastiska människor från tuffa miljöer men som gått starka därifrån. 


Morgan hade missbrukande föräldrar och växte upp i flera olika fosterhem och barnhem helt utan kärlek och gränser. I grundskolan gick han i 11 olika skolor...den första delen av sitt vuxna liv var Morgan väldigt arg och som han själv sa "gav skit". En dag insåg han att han "inte hade rätt att bara för att han hade tagit skit hela sitt liv ge alla andra skit"...det blev vändpunkten i hans liv...han gjorde då ett medvetet val att "lämna bagaget utanför istället för att ta med det in".

Mia Törnblom hade växt upp i ett kärleksfullt, "normalt" hem men under sina tonår tappade hon all självkänsla och hennes liv spårade ur. I tio år var hon narkoman och levde i en värld som vi andra bara kan föreställa oss. Hennes tips var att inte alltid jämföra sig med andra, tänker du för mycket på vad andra ska tycka så missar du vad som verkligen sägs...ge dig själv positiv feedback och sluta fokusera på det som du gör dåligt. Lär känna dig själv och träna upp din självkänsla.

Lär känna dig själv och glöm inte hångla upp dig själv då och då! (= att ge dig själv beröm så att du pallar typ)

Nästa seminarium i Malmö är den 9 maj då bland annat en av våra skånefruar, Christina Nilsson, kommer att föreläsa. Kolla på www.4good.se

Nu blir det konsert tillsammans med man, barn, flickvänner - Carolina Wallin Perez tolkar Kent!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar